• Dávida Míra

Megálmodott fürdőszobák

A mai design módszereit tanulmányozva úgy hiszem, mindenkinek hamar egyértelművé válik, hogy a látványtervezés eszköze szinte a pirospaprika magyar konyhában való elengedhetetlenségével vetekszik. Bizony, nem túlzok – talán élni még lehet nélküle, de azzal együtt mégis sokkal ízletesebben fogyasztjuk az elénk tárt művet.

megalmodott furdoszobak
megalmodott furdoszobak2

Az következőkben bemutatásra kerülő fürdőszobatervek sava borsa az ügyfeleink képzelőerejének felülmúlása – no, hiszen emberek vagyunk, még egy veterán lakberendező is néha rászorul az ilyesfajta megerősítésre. Van közöttük visszafogott, natúr, monokróm, de van merészebb, luxusba hajló stílusú is. Mégis, sosem eltúlzott, hiszen a híres designmagazinok címlapjain feltűnő sziporkázó designok világát – tisztelet a kivételnek - általában inkább a bemutatóteremnek készítik. A hús-vér gondolkodó átlagember könnyen-gyorsan érzékeli, hogy ezek rosszabb minőségű gyermekrágógumikhoz hasonlóan először nagyon ütnek, de kettő perc múlva már csak íztelenül, közönyösen tologatod őket egyik oldalról a másikra.

megalmodott furdoszobak3
A jó design a kortárs világban eltávolodott a műanyagszerű, mesterséges (és annak kinéző) anyagoktól – ennek számos oka van, de a terjedelemre való tekintettel mellőzném kifejtését. Előtérbe kerültek a természetben is fellelhető mintázatok, a kőfelületek, a földszínek. Ezen felül a betonfelületek a szürke színnel karöltve világturnéra indultak, és szerintem nem járok messze az igazságtól, ha ki merem jelenteni, hogy a modern tervezők mániákus módon csápolnak az első sorban – és pakolják velük tele az összes épületet és enteriőrt.

megalmodott furdoszobak4

A mélyről jövő, lenézett majd szentté avatott beton mellett ott ülnek a kerekasztalnál az arisztokrácia, kifinomultság és felsőbbrendűség örökös helytartói: a féldrágakő és a márvány. Sosem mentek ki a divatból, cserébe demokratizálódtak és szélesebb társadalmi csoportok számára is elérhetővé váltak. Már a rómaiak csúcsminőségűre fejlesztették az imitációkészítés mesterségét, ma pedig már teljesen megkülönböztethetetlenek az eredetitől.

megalmodott furdoszobak5

Egy jó fürdőszoba tulajdonképpen az elrendezésen, a bútorokon, szanitereken, de különösképpen a burkolatokon múlik. A jó minőségű, szép, kellemes és otthonos hatást keltő burkolatok és azok pontos kiosztása, valamint igényes felrakása az abszolút alapja a fürdőszobának. Bútort, szanitert még cserélhetsz, de csempét több tíz évre választ az ember. És ha láttál már meggondolatlanul a korabeli divathullámokat meglovagoló mintás, csicsás – kisvirágos, kismadaras – burkolatokat egy esetleg számodra potenciálisan érdekes lakásban, akkor talán nem kell meggyőzzelek ennek igazságtartalmáról.


kapcsolat

  • MOBIL:
    +36205252606
  • EMAIL:
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • CÍM:

    1042 Budapest, Árpád út 56, 1.em. 21.üzlet

Minden jog fenntartva! © 2021 nemesterstudio.hu