Portfólió

VILLALAKÁS VERES(B)EN

Veresegyházán épült egy új társasház. Ahogy végig sétálunk az utcán, elénk tárul a gyönyörű kertvárosi környezet, a zöldövezet mely a nyugalom és béke szigete – s itt egy kétszintes ház, kerttel és belül nagy lehetőségeket tartogató terekkel. Az álomhelyszín, amely megkívánja az álom lakásbelső megtervezését is.
A teljes belsőépítészeti és lakberendezési tervezés kihívást jelentő feladatköre minket is sarkall a legpraktikusabb tervezési módszerek alkalmazására. Először pontosítottuk az alaprajzot mely után felmértük az ügyfél igényeit a szokásaival, életvitelével és elképzelt végeredménnyel kapcsolatban. Hogyan és milyen légkörben érezné magát otthon? Mi az, amit biztosan elvár és mi az, amit még ő sem fedez föl magában, amit a tervező átlát és megteremt?
A már meglévő beruházói csapattal együttműködve, a kivitelezés folyamatába bekapcsolódva kellett a terveket folyamatosan és gyorsan készíteni. Eközben a helyszínen egyeztetni kellett a munkát a szakiparosokkal és figyelemmel követni a munka menetét. A kivitelezés általános megpróbáltatásai ellenére gördülékenyen és gyorsan sikerült ügyfelünk számára megteremteni azt az atmoszférát és életérzést, amelyet keresett és vágyott.


LAKÓHÁZ

Egy fiatal házaspár keresett meg azzal az igénnyel, hogy lakásukat frissítsem fel, tervezzem át, hogy szebb, praktikusabb, otthonosabb legyen, ahová akár szívesen invitálnak majd vendégeket, baráti társaságot. Az akkori lakás élettelenségét, szürkeségét és közönyét két tervváltozatban alakítottam át: egy letisztultabb, elegánsabb verzióban és egy formatervezett egyedi stílusú téralakításban, hogy lássam melyik lenne megfelelő kiindulópont, ahol mind az ízlés és funkció összehangolódik közöttünk. E tapasztalatok vezettek el a végső tervhez, melyet sötét-türkizes árnyalatban s a néhol fel-felbukkanó pompejivörös szövettapéta kontrasztépítő hatásával álmodtam meg.

LEGÉNYSZIGET A NEGYEDIKEN

Fiatal, egyedülálló férfiként is fontos vágy lehet az otthonteremtés. Az újonnan vásárolt első saját ingatlanhoz pedig jó, hogyha szakértő is hozzájárul tudásával. Ilyenkor persze még az sem utolsó szempont, hogy ingatlanunk értékét növelheti eladáskor vagy kiadásra szánva egy hozzáértő vélemény. A komplett tervezés teljes bútorzati-, burkolati-, világítástechnikai- és gépészeti terveket foglalt magába. Mindezt egységesítve és keretezve az ügyfél személyéhez illő elegáns design megalkotásának szándékával fogtunk hozzá a feladathoz.
Látványterveink több lehetőséget tártak elé. A tervekben izgalmas álmennyezeteket, rejtett világításokat, burkolatokat, tapétákat álmodtunk meg a lakásba, csupa meleg szürkét és bézst, sötétbarnát. A lakás beosztásán már nem lehetett változtatni, de a lehetőségekhez mérten megtettünk mindent, hogy a konyha is kényelmes legyen: egy körbefutó munkapulttal, ahová a térbe forduló részébe bekerülhetett egy főzőlap, felette egy mennyezetről lógó elszívóval. Egy viszonylag kis lakásba fontosak a tárolók, a hely maximális kihasználása. A fürdőszobába is befért az, amire még szüksége volt, de már sehol sem volt neki hely: szekrény, mosógép, nagy épített zuhanyzó, mosdópult, beépített WC. A lakás kivitelezést is mi bonyolítottuk le. A mindenre kiterjedő, szabad tervezői gondolkodás és ügyfelünk saját elképzeléseinek összhangja valósult meg ebben a projektben, melyre örömmel és nosztalgiával gondolunk vissza.


DESIGN BÖLCSŐDE

Egy tér mindig a funkcióval és az emberrel összhangban lesz teljes. Egy bölcsőde tervezésénél a Kicsik mozgásterét, színpreferenciáit és dimenzióit figyelembe véve alkotjuk meg és öntjük valóságos, megvalósítható formába a kivitelezéshez. Az íves falú, különleges épület Horváth Zoltán, Ybl díjas építész által lett megálmodva, melynek belsőépítészeti tervezésére kaptunk felkérést. A szokatlan megbízást az indokolta, hogy az épület íves falaira egyedileg formatervezett bútorokra van szükség és elrendezésük is tervezői átgondolást igényelhet. A homlokzati falakon a szépen sorolt üvegfelületek, nyílászárók egy nagyon világos és különleges belső teret eredményeztek. Egyedi bútorokkal, színes elemekkel, játékbútorokkal valósult meg a berendezés, kihasználva minden rendelkezésre álló falfelületet. A bútorok színesek, vidám hangulatot keltenek, belül is látványos és egyedi megjelenést adva ennek a szép épületnek.


VINTAGE FARMHÁZ CINKOTÁN

A külföldön töltött néhány év nem kérdés, hogy felejthetetlen nyomot hagy az emberben. Ügyfeleink az Egyesült Államokban töltött időre nosztalgiával visszatekintve szerették volna régi házukat felújíttatni. A mindennapok életérzését megragadva az amerikai farmház időtálló, otthonos és sajátos eleganciáját vettük alapul. Színvilágát tekintve fehér, szürke és fekete az uralkodó trend, de itt-ott becsempésződött a türkiz, a kék és a napsárga is.
Az alaprajz újragondolása fontos feladat volt. Azelőtt a vastag falak nagyon összenyomták, sötétté tették a lakás központi részét, így egy nagy tartófalat lebontva megnyitottuk a konyhát a nappali felé. A világos, szellős térben a funkciók megtartásával és optimalizásával egyszerre van jelen az élhetőség és az egység, amely a család életében és hétköznapjaiban sem utolsó szempont.


LUXUS LOFT KONYHA

Tavaly előtt a Nemes Tér Stúdiónak is volt szerencséje kipróbálnia magát a NEFF cég által a szakma számára kiírt konyhatervező pályázaton. A tervezéshez perszónamódszert kellett alkalmazni, amely egy adott személyiségre és életstílusára vonatkozó tervezést jelent. A megadott lehetőségek közül mi az ’utazó üzletember’ típusát választottuk. Az amerikai loftlakások hangulatát vettük alapul, a levegős, tágas teret és a modern, letisztult vonalvezetést mely férfias, vagány, de elegáns.
A pályázaton 103 beadott pályázat közül sikerült a harmadik helyen végezni. A folyamat azonban ennél többet adott – elindított egy kreatív, szabad és szárnyaló gondolatmenetet, amelyet későbbi munkáinkban is kamatoztatni tudtunk.


BELVÁROSI TORONYLAKÁS

Egy fiatal pár lakását kellett felújítani, ehhez készítettem terveket, melyet családi segítséggel azonnal kiviteleztek. A teljes munka a tervezéstől a kulcsrakész átadásig 3 hónap alatt zajlott.

IRODAHÁZ TERVEZÉS

Egy korábbi munka során került hozzám a Finn út tulajdonosa, aki újonnan építette irodaházát. Már kivitelezés alatt állt az épület amikor a terveket el kellett készítenem a meglévő adottságokra épülve. A terveket szinte már a következő hétre vinnem kellett folyamatosan. A teljes tervezés 2 hónapot vett igénybe, a beköltözésig 6 hónap telt el.

REZIDENCIA A HEGYEN

Ez a rezidencia 5 szintes villaház mely a 12.kerületben áll. Ez egy korábbi munkám, de mai napig ugyanezek a bútorok állnak benne. A tulajdonos nagyon szereti és nem is akar változtatni, mert neki úgy érzi jól bevált. Időtállónak bizonyult, ez örömmel tölt el.
 • 0005

 • 0002

 • 0003

 • 0013

 • 0010

 • 0001

 • 0007

 • 0012

 • 0015

 • 0017

 • 0018

 • 0004


kapcsolat

 • MOBIL:
  +36205252606
 • EMAIL:
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • CÍM:

  1042 Budapest, Árpád út 56, 1.em. 21.üzlet

Minden jog fenntartva! © 2021 nemesterstudio.hu